! Zonder een kolom

Wat onzichtbare slachtoffers werken, werken werkende moeders?

Een gerealiseerde vrouw is een succesvolle carrière- of zorgzame moeder? In de moderne wereld bewijzen velen door hun voorbeeld dat deze rollen kunnen worden gecombineerd. En dit is ongetwijfeld erg moeilijk. Welke moeilijkheden werken die moeders dagelijks worden geconfronteerd en welke werkgevers hen zouden kunnen ondersteunen?

Magische universele “Life Hack” voor alle werkende moeders bestaat niet. Maar het is belangrijk om te proberen de slachtoffers en problemen te horen, te begrijpen en te praten waarmee moeders worden geconfronteerd, en dat werkgevers niet vermoeden. Dertien werkende vrouwen die kinderen hebben, beantwoordden vragen over hoe hun leven is gebouwd die moederschap en carrière combineren. Ze vertegenwoordigen verschillende professionele industrieën, bezetten verschillende posities. Maar ondanks deze verschillen worden ze dagelijks geconfronteerd met vergelijkbare problemen.

Karina is een werkende moeder. Ondanks de steun van de partner, vindt ze dat ze niet zoveel thuis maakt als ze kon. En ondanks de wekelijkse zakenreizen, twijfelt hij dat hij genoeg doet op zijn werk. Het brengt het bedrijf de grootste inkomsten uit de omzet, maar voelt te druk en onwaardig toene.

“Ik denk dat de slechtste service die andere vrouwen me hebben geboden – ze hebben niet verteld hoe moeilijk het is om een ​​moeder te zijn. Voor de geboorte van kinderen had ik geen idee wat het was. Ik dacht: “In feite, hoe moeilijk het kan zijn?”

Dubbele verantwoordelijkheden

Zelfs als de man mooi en gevoelig is, neemt een vrouw meestal onevenredig veel huiswerk aan. Ouderschap is een gebeurtenis dat het leven verandert dat gepaard gaat met een enorme lijst met zaken en een verandering van prioriteiten. Maar zelfs in gezinnen met extreem betrokken vaders doen moeders nog steeds meer werk, terwijl ze ervan uitgaan dat partners zoveel mogelijk doen.

Studies van 2017 toonden aan dat vrouwen die met echtgenoten en kinderen leven 5,5 keer meer kans hebben dan hun mannelijke collega’s, het grootste deel van hun huiswerk doen. Moeders die deelnamen aan de enquête, namen weg en namen kinderen van de kleuterschool mee, waren van plan om artsen te bezoeken, controleerden de naleving van medische afspraken, betrokken bij de vrije tijd van kinderen en kocht ook producten, chemicaliën en kleding van huishoudelijke. Voor hun partners is het grootste deel van dit werk onzichtbaar. Voor werkgevers maakt het helemaal niet uit.

“Zelfs met een zorgzame partner worden moeders gedwongen huishoudelijke managers te worden. Kleding, babyvoeding, betaling van een oppas, wandelhonden, het vullen van de koelkast – en zo elke dag, ”zegt Alice, de eigenaar van een klein bedrijf.

Vrees uit echte of vermeende mislukkingen op het werk, zetten vrouwen vaak onbewust werk boven hun eigen families

‘Hij is een geweldige vader, maar er zijn veel dingen waarover hij geen idee heeft. Hij denkt gewoon dat het aanbod van luiers magisch wordt bijgewerkt in het huis en de seizoenskleding voor kinderen van de bijbehorende grootte verschijnt, ”zegt Lana, vice -president van een groot bedrijf.

Verantwoordelijkheden die op vrouwen vallen, nemen veel tijd aan, emoties. Ze vereisen energie, die alleen onuitputtelijk lijkt. Zelfs een eenvoudige gebeurtenis – ‘s ochtends een uitweg uit het huis – kan een moeilijke en emotioneel gekleurde worden. Een van de deelnemers aan de enquête, Maria, een maatschappelijk werker, sprak gedetailleerd over de druk waaronder het is:

“Onze ochtendroutine: ik ben mezelf aan het voorbereiden op mijn werk, bereid kinderen voor op de kleuterschool, controleer of ze mijn tanden poetsen. Ze leren borden naar de gootsteen en schoen te brengen. We vergeten niet om naar de pot te gaan en te proberen elkaar te ontmoeten na anderhalf uur. Ik wil niet te laat komen, maar ze begrijpen het concept van te laat zijn. Zulke kleine problemen met het opvoeden van kinderen worden enorm getroffen door mij “.

Onzichtbare offers voor werk

Familiebehoeften en professionele verantwoordelijkheden spreken elkaar vaak tegen. Vrees uit echte of vermeende mislukkingen op het werk, zetten vrouwen vaak onbewust werk boven hun eigen families. Maria, hierboven genoemd, droomt ervan om gezamenlijke diners te regelen, maar kan niet, omdat haar verantwoordelijkheden niet toestaan ​​om vroeg te vertrekken. Ze is klaar om deel te nemen aan het werk in het huis en haar af te maken zodra de kinderen in slaap vallen, maar is bang dat een dergelijk verzoek haar minder serieus zal maken in de ogen van de autoriteiten en zal uiteindelijk de loopbaangroei schaden.

Veel moeders, zoals Maria, brengen offers: met tegenzin geven kindervakanties door om een ​​werkbijeenkomst bij te wonen, ze kunnen het kantoor niet vroeg verlaten om voor een ziek kind te zorgen en extra taken aan te nemen, bijvoorbeeld, komen overeen met zakenreizen. Bedrijvenmanagers realiseren zich misschien niet eens welke offers ze brengen, omdat het onopgemerkt gebeurt.

“Ik verdween praktisch moedermelk, en ik maakte me er zorgen over. Er zijn momenten waarop ik eigenlijk kies tussen wat goed is voor mijn lichaam en kind, en wat goed is voor werk, ”zegt Lisa, plaatsvervangend hoofd van het personeelsafdeling.

“Een van de moeilijkste dingen op het werk is het gebrek aan flexibiliteit, die voorkomt dat onmiddellijk reageert op wat beter is voor het gezin. Hier is een voorbeeld: op dit moment is de https://geenerectie.com/waarom-worden-erectiestoornissen-steeds-jonger-en-kan-het-worden-aangepakt/ dochter ziek, ziet er verschrikkelijk uit, ze heeft een beetje hitte. Het zou beter voor haar zijn om bij mij thuis te blijven, maar het is onmogelijk. Vanmorgen deed ik wat veel werkende ouders doen: ik gaf haar een antipyretic in de hoop dat het effect zal duren voordat ze naar school gaat, ”zegt Anna, klantenservicemanager.

Onwil om te vechten voor loopbaangroei

De meeste moeders met wie we spraken, beweerden niet te verhogen. Objectief leek het onbegrijpelijk. Dit waren tenslotte de vrouwen van wie we verhalen hoorden over ongelooflijke slachtoffers, toewijding en inspanningen op het werk. Ze weigerden borstvoeding te geven voordat ze klaar waren, misten diners met kinderen, kwamen elke dag naar het kantoor na complexe emotionele afscheidingen.

Dit waren dezelfde vrouwen die opmerkten dat materiële compensatie belangrijker dan ooit is om hun families te ondersteunen. Maar de noodzaak om over goed te praten -verzette promotie werd als een last beschouwd.

Werkende moeders gaf toe dat ze niet geïnteresseerd zijn in loopbaangroei, omdat ze niet klaar zijn om deel te nemen aan de subcoverspellen, hebben ze niet genoeg tijd om hun belangen te verdedigen. Bovendien vonden ze dat ze geen verhoging verdienden vanwege niet-werkende verplichtingen die ze hadden. Ze hechtten een groter belang van de betekenis van het werk.

Er is geen magisch recept dat alle managers in alle bedrijven zal leren om werkende moeders adequaat af te handelen

“Ik ben niet gericht op het bereiken van een toename. Op dit moment is het belangrijk voor mij om mijn werk goed te doen. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn familie ”, zegt Diana, directeur voor strategie en operaties.

“Ik heb het gevoel dat het dit niet zo waard is als andere collega’s die niet om 17:30 uur hoeven te vertrekken,” zei Sofya, merkdirecteur.

Het leiderschap van bedrijven kan dergelijk gedrag ten onrechte interpreteren en beslissen dat een vrouw loopbaanambities weigert ten gunste van het moederschap.

“Ondanks het feit dat ik wat beperkingen heb, wil ik nog steeds veel bereiken en zal ik hard werken. Ik ben nog steeds ambitieus, hoewel ik 12 uur per dag niet op kantoor hang, ”-Stefania, data-analist.

Hoe bedrijven werkende moeders nog effectievere werknemers kunnen maken?

Ze hebben veel superkrachten die werkgevers ten goede komen. De deelnemers aan de enquête zeiden dat het moederschap hen effectievere werknemers maakte, leerde hen beter prioriteren. Ze begonnen meer aandacht te besteden aan de lange termijn en minder porie over kleine taken.

Natuurlijk is er geen magisch recept dat alle managers in alle bedrijven zal leren om werkende moeders adequaat te behandelen. Maar er zijn enkele managementprincipes die het “onzichtbare” meer opvallend kunnen maken:

Author

nonCloud11

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *